Paprika tapenade
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een overheerlijke frisse en zomerse tapenade..
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Hapjes
Ingrediënten
- 4 rode paprika's
- 75 gram zongedroogde tomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Sap van een halve citroen
- ½ eetlepel olie
- peper en eventueel zout
Bereiding
- Was de paprika en maak ze schoon, verwijder de pitjes, snij het witte vruchtvlees weg en snij ze in stukjes.
- Rooster de stukjes paprika met een halve eetlepel (olijf)olie in een koekenpan, maar uiteraard niet zwart roosteren! Maal de stukjes paprika (niet té) fijn in een keukenmachine.
- Snij de zongedroogde tomaten fijn in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin en maal fijn in een keukenmachine.
- Doe de paprika, zongedroogde tomaten en de pijnboompitten samen in een kom, voeg de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en het sap van de halve citroen. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met fijngemalen peper en desnoods wat zout.