Archives for

Kip met Boursin á la Rick & Rita

Kip met Boursin á la Rick & Rita
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is afkomstig van, juist ja...Rick & Rita.....We aten dit een keer tijdens een etentje bij hen thuis en zij vertelden dat met dit recept Rita Rick had binnengehengeld. Of was het nu andersom??? Zo zie je maar weer.....de liefde van de man/vrouw gaat door de maag…
Auteur:
Seizoen: Hoofdgerecht
Cuisine: Onbekend
Ingrediënten
  • -500 gram kipfilet
  • -4 stronken prei
  • -250 gram champignons
  • -2 grote kuipjes Boursin met fijne kruiden
  • -4 schijven ananas
  • -2 runderbouillonblokjes
  • -1 eetlepel Garam Masala (Hindoestaanse kerrie)
  • -400 gram tagliatelle of farfalla pasta
  • -zout
Bereiding
  1. -Snijd de kipfilet in blokjes en bak in een wok ruim in vloeibare margarine. Kruid de kip met peper en zout en veel kerrie, zodat de kip mooi geel van kleur wordt.
  2. -Snijd de prei in ringen, was de prei en haal de ringen uit elkaar. Snijd de champignons in dunne schijfjes.
  3. -Voeg de prei met de champignons toe aan de kip. Dek de wok af met een deksel. Als onder in de wok zich het vocht van de prei en champignons vormt, voeg dan de runderbouillonblokjes toe aan het vocht.
  4. Voeg de Boursin toe aan de kip en roer er doorheen als de prei en champignons voldoende gekookt hebben.
  5. Snijd de ananas in kleine stukje en voeg als laatste toe aan de saus.
  6. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes inkoken tot die op de juiste dikte is.
  7. Kook intussen de pasta gaar en voeg toe aan de saus. Roer het geheel goed door.
  8. Smakelijk eten namens Rick en Rita.......

 

Pompoen, geroosterd

Pompoen, geroosterd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Eerlijk is eerlijk, dit is geen recept van mijzelf maar van Jamie Oliver uit zijn eerste boek "The Naked Chef' en nog altijd een van mijn favorieten. Eenvoudig en erg lekker. Eet het eventueel met een salade met bijvoorbeeld geitenkaas.
Auteur:
Seizoen: Hoofdgerecht
Ingrediënten
  • 1 biologische flespompoen of 'Butternut Squash'
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels gedroogde oregano of Herbes de Provence
  • 0,5 theelepel venkelzaad
  • 2 kleine gedroogde rode pepers
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Was en droog de pompoen, de schil laten zitten
  2. Snij de pompoen over de lengte in 8 delen, verwijder de zaden en zaadstrengen.
  3. Rangschik de delen op een bakplaat
  4. Meng en stamp alle overige ingrediënten in een vijzel fijn en besmeer daarmee de pompoen
  5. Zet voor een half uur in de oven op 180 graden, tijd kan variëren.