Salade Nicoise
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Deze overheerlijke wereldberoemde salade heeft al een keer op mijn facebook pagina gestaan en vanaf nu ook hier te vinden. De foto's tonen de "opbouw" van de salade, uiteraard kun je er je eigen draai aan geven......
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Frans
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 1 krop gewassen en in stukken gescheurde Romana of ijsbergsla
- 4 gesneden tomaten
- 4 voorgekookte en in stukken gesneden aardappelen
- 1 blikje artisjokharten
- 100 gram zwarte olijven
- 2 blikjes goedgekeurde tonijn
- 1 blikje uitgelekte ansjovis (bewaar de olie voor de vinaigrette)
- 1 ui in dunne ringen gesneden
- 2 hardgekookte eieren
- Voor de vinaigrette:
- 3 delen olie (waarvan 1 deel afkomstig van de ansjovis), 1 deel azijn, mosterd, 1 teen geperste knoflook, peper en zout
Bereiding
- Meng alle delen voor de vinaigrette en roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout en giet de vinaigrette als laatste over de salade.
- Lekker met knapperig stokbrood.