Gewokte asperges met gember en knoflook
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Jawel, ook in China eten ze asperges, alleen niet zoals hier met bijvoorbeeld een hollandaisesaus of iets dergelijks. Gewoon...ook in de wok. Zoals (bijna) alles, Dit gerecht kan zowel met groene als witte asperges worden gemaakt. Dikke asperges even blancheren aub!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Voorjaar-Zomer
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
- 1 kilo asperges
- 2 teentjes knoflook
- 1 stukje gember
- bosje lente ui
- zonnebloemolie
- sesamolie
- Chinese/Japanse sojasaus (geen ketjap!)
- Paar steeltjes koriander
Bereiding
- Was de asperges, (schil de witte) en snij ze in stukken van ongeveer 3 centimeter, blancheer ze eventueel. een minuut of 2-3
- Na het blancheren direct in ijskoud water leggen. Droog de asperges.
- Schil de gember en het knoflook en hak beide fijn
- Was en droog de koriander en hak die fijn
- Was en droog de lente ui, verwijder de uiteinden en hak die in 2 centimeter lange stukjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok op een middelhoog vuur en fruit het knoflook en de gember heel even.
- Voeg dan de asperges en de lente ui toe en wok de asperges knapperig gaar.
- Haal de wok van het vuur en voeg dan de sesamolie toe en garneer de asperges met de koriander.