Archives for

Knolselderijsoep met blauwschimmelkaas

Knolselderijsoep

 

Knolselderijsoep met blauwschimmelkaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Een heerlijke soep van een heerlijke knol. In dit recept gecombineerd met blauwschimmelschimmelkaas. Wat voor kaas maakt niet uit, als het maar een lekkere pittige is.
Auteur:
Seizoen: Winter-Lente
Cuisine: Engels
Ingrediënten
  • 400 gram knolselderij
  • 1 ui
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • 1 liter water
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Schil de knolselderij en hak in dobbelsteentjes.
  2. Snipper de ui fijn.
  3. Smelt boter samen met de olie in een pan en fruit de ui licht aan, voeg dan de knolselderij toe en bak even zacht mee.
  4. Blus alles af met een liter water en laat een halfuurtje zacht koken.
  5. Voeg de schimmelkaas toe, laat even smelten en pureer het geheel met een staafmixer tot een cremige soep.
  6. Breng opsmaak met peper en zout.

Rode kool salade met appel, rozijnen en gembersiroop

 

Rode kool salade met appel, rozijnen en gembersiroop
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is een overheerlijke salade. Lekker fris!!!
Auteur:
Seizoen: Winter-Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 500 gram rode kool
  • 1 zure appel (Elstar, Jonagold of Granny Smith)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • Citroensap
  • Olie
  • Gembersiroop
Bereiding
  1. Wel de rozijnen gedurende 20 minuten in heet water en laat uitlekken
  2. Haal de lelijke buitenste bladeren van de kool en snij de kool super fijn.
  3. Rasp de appel en vermeng deze met de rozijen en de rode kool en sprenkel er een beetje citroensap over.
  4. Roer er wat gembersiroop door naar smaak en een beetje olie.

Salade van gemarineerde rode kool

gietijzerenpanc

 

Salade van gemarineerde rode kool
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is het meest simpele recept wat ik in huis heb en het is ook nog eens vreselijk lekker. Het moet wel minstens een nacht marineren.
Auteur:
Seizoen: Winter-Lente
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • Een halve rode kool
  • Een handvol rozijnen
  • Suiker
  • Azijn
Bereiding
  1. Snij de halve kool ragfijn. Doe de kool, de rozijnen en een lepel suiker in en kom en giet er azijn over totdat alles onderstaat. Laat een nacht marineren. Giet daarna het teveel aan azijn af en breng verder op smaak met nog eventueel een beetje suiker.