Knolselderijsoep met blauwschimmelkaas
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een heerlijke soep van een heerlijke knol. In dit recept gecombineerd met blauwschimmelschimmelkaas. Wat voor kaas maakt niet uit, als het maar een lekkere pittige is.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Winter-Lente
Cuisine: Engels
Ingrediënten
- 400 gram knolselderij
- 1 ui
- 100 gram blauwschimmelkaas
- 1 liter water
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de knolselderij en hak in dobbelsteentjes.
- Snipper de ui fijn.
- Smelt boter samen met de olie in een pan en fruit de ui licht aan, voeg dan de knolselderij toe en bak even zacht mee.
- Blus alles af met een liter water en laat een halfuurtje zacht koken.
- Voeg de schimmelkaas toe, laat even smelten en pureer het geheel met een staafmixer tot een cremige soep.
- Breng opsmaak met peper en zout.