Aubergine met lente ui (Chinese style
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Aubergine is een getalenteerde groente, het talent zit 'm daarin dat deze groente zo veelzijdig is en zich op allerlei manieren laat bereiden. Dit is van oorsprong een Chinees recept waar ik het een en ander aan heb zitten sleutelen...proef maar!!!!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Zomer
Cuisine: Chinees
Ingrediënten
- 250 gram rundergehakt (optioneel)
- 4 aubergines
- 4 lente-ui
- 2 eetlepels zwarte gefermenteerde Chinese boontjes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- Voor de saus:
- 8 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels zwarte Chinese azijn (Chinkiang, géén zoete)
- 2 theelepels sambal manis
- 2 geperste tenen knoflook
- 2 eetlepels Thaise vissaus
Bereiding
- Vermeng alle delen van de saus.
- Was en droog de aubergine en lente-ui.
- Snij de aubergine in de lengte door, leg de helften met het platte vlak op de snijplank en snij de helften in de lengte in drie delen en snij die overdwars in gelijke stukken doe die in een braadslede en vermeng met alle zonnebloemolie en de Chinese zwarte boontjes.
- Rooster de aubergine en boontjes in een oven op 180 graden drie kwartier, schep het geheel elk kwartier even om (voorkomt aankoeken).
- Snij ondertussen de lente-ui in schuin gesneden niet te dunne stukken.
- Bak ondertussen het gehakt rul in een wok, zet vuur uit als het gaar is.
- Na 3 kwartier aubergine en boontjes toevoegen aan het gehakt in de wok, warm het geheel even goed op, zet vuur uit en voeg de saus en lente-ui toe en roer het heel door.
- Eet met gekookte (zilvervlies) Pandan rijst.