Archives for

Groente curry, Indiaas

Idiase groentecurryC

 

Groente curry, Indiaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
De Indiase keuken...geweldig wat een smaken! Ik ben dol op curry's. En wat voor jaargetijde het ook is, ze smaken altijd heerlijk Vooral deze.
Auteur:
Cuisine: Indiaas
Ingrediënten
  • 1 groene paprika
  • 6 peentjes
  • 1 aubergine
  • 1 koolrabi
  • 4 middelgrote (zoete) aardappelen
  • 125 gram champignons
  • 125 gram spercieboontjes
  • 400 gram gepelde tomaten in blokjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 spaanse pepers
  • stuk verse gember (2 duimen dik)
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie)
  • 1 groentebouillonblokje
  • ¼ blok santen
  • 1,5 eetlepel maizena
  • olie (geen olijfolie)
Bereiding
  1. Was de paprika en snij in middelgrote stukken
  2. Was en snij de peentjes in schijven
  3. Was en halveer de spercieboontjes
  4. Was de aubergine, verwijder de groen top en snij in grove dobbelstenen
  5. Schil de koorabi en snij als patates frites
  6. Was de aardappelen met schil en snij als de koorabi
  7. Blancheer de tomaten even in heet water, verwijder het vel en snij ze in blokjes
  8. Snij de champignons in schijven
  9. Pel de ui en snij in grove stukken
  10. Pel en pers de knoflook
  11. Hak de spaanse pepers fijn
  12. Schil de gember en hak fijn
  13. Was de koriander, droog en snij middelfijn
  14. Doe ongeveer 6 eetlepels olie in de pan, fruit hierin de ui, knoflook, koolrabi , spercieboontjes en aardappelen. Laat even fruiten gedurende 3 minuten.
  15. Voeg de pepers, de gember, het paprikapoeder, de kerriepoeder en het korianderpoeder toe, het verkruimelde bouillonblokje én 4 deciliter water.
  16. Laat dit alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  17. Laat ondertussen het blok santen smelten in een pannetje gevuld met 1,5 dl zacht kokend water.
  18. Maak een papje van 1,5 eetlepel maizena en een beetje water. Voeg dat toe aan de santen als die is opgelost. Roer even door.
  19. Voeg na 30 minuten de wortelen en de champignons toe en laat alles nog even pruttelen. Voeg dan de opgeloste santen toe, roer alles goed door en breng eventueel op smaak met wat zout.
  20. Garneer met de verse gesneden koriander
  21. Hier en daar moeten groenten nog wat knapperig zijn, daarom worden de peentjes als laatste toegevoegd. Serveer met Basmatirijst.