Archives for

Pompoensoep met Garam Masala

Pompoensoep met Garam Masala
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Pompoenen zijn lekker en veelzijdig. Je kunt er puree van maken of ze roosteren. Of een soep als deze, met die heerlijk geurende Garam Masala, de Hindoestaanse kerrie
Auteur:
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: Indian
Ingrediënten
  • 1 kilo (schoongemaakte en in blokjes gesneden) pompoen
  • 1 liter bouillon (groente-), eventueel gemaakt van 2 bouillonblokjes
  • 1 gesnipperde middelgrote ui
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 1 stuk geschilde en fijngehakte gember van een duimdikte breed
  • 1 eetlepel Garam Masala kerrie
  • zonnebloemolie
Bereiding
  1. Doe in een soeppan een plensje olie
  2. Fruit in de olie het pepertje en de ui zachtjes aan.
  3. Voeg de pompoen toe en roer goed door.
  4. Voeg de bouillon toe en de Garam Masala en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  5. Haal een deel van de ingrediënten, bijvoorbeeld een grote opscheplepel voor soep uit de pan en hou apart.
  6. Pureer de rest van de soep met een staafmixer en voeg het apart gelaten deel dan weer toe.
  7. breng op smaak met eventueel nog wat kerrie en zout en peper.
  8. Eet er lekker vers (Turks) brood bij....