Pasta met ansjovis
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Heb je 15 minuten om iets lekkers te maken? En wil je een wereldgerecht??? Dan is dit recept de oplossing. Hou wel alsjeblieft de volgorde van de bereidingswijze aan. Ready, steady, go...
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 2 blikjes ansjovis
- 250 gram spaghetti
- 1 potje/pakje tomato frito
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- paar stukken dungeschaafde parmezaanse kaas
- sap van een halve citroen
- 3 eetlepels olie
- peper
Bereiding
- Zet een pan water op en breng aan de kook
- Pel en snipper de ui, pers daarover heen de knoflook uit
- Doe 3 eetlepels olie in de pan, maak de blikjes ansjovis open en laat die in de olie smelten.
- Voeg dan de uien en knoflook toe en fruit die even mee, voeg dan de tomato frito toe.
- Ondertussen kookt het water als het goed is, doe de spaghetti er in en kook al dente.
- Hak de peterselie fijn, en schaaf de parmezaanse kaas.
- Pers de citroen uit.
- Giet de pasta af en doe op de borden.
- Verdeel de ansjovis saus en het citroensap over de pasta, strooi er de peterselie over heen en garneer met de geschaafde kaas.
- Maal er peper overheen.