Archives for

Wasabi mayonaise

Wasabi mayonaise
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Een zelfgemaakte mayonaise maken is zó simpel…appeltje eitje.!!! En…veel lekkerder. De truc zit ‘m daarin dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders krijg je geen homogeen mengsel en kun je opnieuw beginnen. Een keukenmachine zoals een Kitchenaid, Magimix of Kenwood zijn erg handig maar het kan ook met een goede handklopper. Dit is de wasabi mayonaise, erg lekker bij vis en diverse sushi's.
Auteur:
Seizoen: Saus
Cuisine: Japans
Ingrediënten
  • wasabi poeder naar smaak
  • zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels soja saus
  • 2 eetlepels scherpe mosterd
Bereiding
  1. Voeg aan de basis mayonaise de vermelde ingrediënten (behalve de wasabi) stapsgewijs en naar smaak toe, het kan namelijk snel té zout en té pittig worden. Proef dus tussendoor en voeg als laatste het wasabi poeder naar smaak toe.

 

Asperges (groene) in tempurabeslag

GroeneaspergesC

 

Asperges (groene) in Tempurabeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ook dit is een lekkere aspergevariant. En wederom supermakkelijk.
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 kilo groene asperges
  • 100 ml melk
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • grof zeezout
Bereiding
  1. Schil de asperges en blancheer ze gedurende 5 minuten, giet ze af en laat afkoelen
  2. Maak een beslag van de melk en de bloem.
  3. Hak de peterselie fijn en meng door het beslag.
  4. Verwarm een flinke laag olie in een diepe brede pan , haal de asperges door het beslag en frituur ze tot goudbruin.N.B.: niet teveel tegelijk anders koelt de olie te sterk af.
  5. Bestrooi de asperges met het grove zeezout en garneer met een takje peterselie, serveer direct.