Lamsvlees stoofpot met groenten in tajin
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Marokkaanse stoofschotel bereid in een zogenaamde Tajin. Heerlijk exotisch eten dat past bij Hollandse winters. De geur veranderd je huis in een Kashba.........
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: Marokkaans
Ingrediënten
- 700 gram lams(stoof)vlees
- 2 uien
- 2 winterwortels
- 2 tenen knoflook
- 3 middelgrote aardappelen
- 2 tomaten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 aubergine
- 50 gram rozijnen (en/of naar believen gedroogde vijgen, dadels)
- 2 theelepels zoet paprikapoeder
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels gemalen korianderzaadjes
- een paar saffraandraadjes
- verse bladpeterselie
- zout en peper
- (olijf)olie
Bereiding
- Doe het vlees in een vergiet, spoel het af en dep droog.
- Maak een mengsel van het paprikapoeder, kaneel- en gemberpoeder en de gemalen korianderzaadjes. Doe bij dit mengsel een theelepel zout en wat gemalenpeper uit de molen. Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen.
- Wel de saffraandraadjes in een beetje warm water
- Bak het vlees in een beetje olie met de helft van het kruidenmengsel een beetje bruin aan en hou apart.
- Voeg de saffraandraadjes toe met het water waarin het is geweld en roer alles door.
- Snij alle groenten in vrij grove stukken, hak de peterselie grof.
- Wel de rozijnen in heet water gedurende 15 minuten.
- Leg nu het vlees op de bodem van de tajin/sudderpan.
- Meng alle grof gesneden groenten en de peterselie door elkaar, voeg de uitgelekte rozijnen toe en verdeel over het vlees, strooi er dan de rest van de helft van het kruidenmengsel overheen.
- Sluit de pan en laat het geheel zeker 2,5 tot 3 uur stoven. Gebruik de kleinst mogelijke vlam en eventueel een sudderplaatje.