Knoflookboter
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Deze boter kun je voor van alles gebruiken kip, vis, vlees of op geroosterd brood. Ook kun je de boter verwerken in een sausje, hij is echt onwijs lekker en de variaties zijn eindeloos! De knoflook caramelliseert en wordt daardoor zoetig, de indringende knoflooksmaak verdwijnt en maakt plaats voor een zachte, romige smaak.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Mediterraan
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- beetje olijfolie
- 125 gram boter
- 10 stengels platte peterselie
- 1 lenteui
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de boter in een schaaltje op kamertemperatuur komen.
- Zet het knoflookoventje even in een badje water.
- Snij het topje van de bovenkant van de knoflookbol. Doe de bol in het knoflookoventje (of aluminiumfolie).
- Giet er een scheutje olijfolie op.
- Zet het oventje gedurende 30 minuten in de oven.
- Was lente ui en peterselie en snij heel fijn.
- Haal de knoflookbol uit de oven en laat afkoelen.
- Pers nu de teentjes boven de boter uit, voeg de lente ui en peterselie toe en prak alles fijn.
- Breng op smaak met peper en zout