Gegratineerde venkel
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Als ik deze groente zie, moet ik op de een of andere manier denken aan Madame Grès, een ontwerpster uit het begin van de vorige eeuw. Zij maakte fantastische couture met veel plissé werk. Deze vrouw, geboren onder de naam Germaine Barton, studeerde aanvankelijk schilderen en beeldhouwen. Venkel lijkt door haar te zijn ontworpen, vandaar! Zo mooi! En vooral zo lekker!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer-Herfst
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 1 kilo venkelknollen
- 100 gram geraspte kaas
- 250 gram blauwschimmelkaas
- melk
- olijfolie
Bereiding
- Snij de venkel in dikke plakken
- Was de venkel en kook ze gedurende 10 minuten (de venkel moet nog 'n beetje knapperig blijven).
- Verwarm ondertussen een scheut melk en een scheutje olijfolie, laat hierin de schimmelkaas
- smelten zodat een sausje ontstaat.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Giet de venkel af en laat uitlekken
- Doe de venkel over in een platte ovenschaal en giet er de saus overheen en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schotel ongeveer 10 minuten in de oven zodat de kaas een mooi lichtbruin kleurtje krijgt.