Kip met Boursin á la Rick & Rita
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit recept is afkomstig van, juist ja...Rick & Rita.....We aten dit een keer tijdens een etentje bij hen thuis en zij vertelden dat met dit recept Rita Rick had binnengehengeld. Of was het nu andersom??? Zo zie je maar weer.....de liefde van de man/vrouw gaat door de maag…
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Hoofdgerecht
Cuisine: Onbekend
Ingrediënten
- -500 gram kipfilet
- -4 stronken prei
- -250 gram champignons
- -2 grote kuipjes Boursin met fijne kruiden
- -4 schijven ananas
- -2 runderbouillonblokjes
- -1 eetlepel Garam Masala (Hindoestaanse kerrie)
- -400 gram tagliatelle of farfalla pasta
- -zout
Bereiding
- -Snijd de kipfilet in blokjes en bak in een wok ruim in vloeibare margarine. Kruid de kip met peper en zout en veel kerrie, zodat de kip mooi geel van kleur wordt.
- -Snijd de prei in ringen, was de prei en haal de ringen uit elkaar. Snijd de champignons in dunne schijfjes.
- -Voeg de prei met de champignons toe aan de kip. Dek de wok af met een deksel. Als onder in de wok zich het vocht van de prei en champignons vormt, voeg dan de runderbouillonblokjes toe aan het vocht.
- Voeg de Boursin toe aan de kip en roer er doorheen als de prei en champignons voldoende gekookt hebben.
- Snijd de ananas in kleine stukje en voeg als laatste toe aan de saus.
- Laat de saus nog een paar minuten zachtjes inkoken tot die op de juiste dikte is.
- Kook intussen de pasta gaar en voeg toe aan de saus. Roer het geheel goed door.
- Smakelijk eten namens Rick en Rita.......