Archives for

Knolselderij of Waldorf Salade

Waldorf saladeCv

 

Waldorf Salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Waldorf Salade, een klassieker! Een niet zo'n moeilijk te maken voorafje. de kunst zit 'm in het snijwerk. Als de knolselderij en de appel in mooie gelijkmatige julienne reepjes is gesneden levert dat een mooi resultaat op.
Auteur:
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: Verenigde Staten
Ingrediënten
  • 600 gram geschilde knolselderij
  • 600 gram geschilde appel
  • 40 gram walnoten plus 4 halve delen walnoot
  • 240 gram mayonaise
  • 200 gram yoghurt
  • 1 kleine krop sla
  • 4 sneetjes witbrood
  • Gembersiroop
  • Snufje kerrie
Bereiding
  1. Meng de mayonaise met de yoghurt.
  2. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat gembersiroop en een snufje kerrie, de saus mag niet geel worden.
  3. Snijd de knolselderij en de appel in juliënne. Blancheer de knolselderij kort in ruim kokend water.
  4. Na afkoelen door de saus mengen. De appel gelijk na het juliënne snijden ook door de saus mengen.
  5. Was en droog de sla goed. Drapeer alles op de borden, allereerst de sla, dan de rest.
  6. Garneer met grofgehakte walnoten.
  7. Snijd het brood in gelijke blokjes en bak ze in wat olie tot croutons. Zout de croutons licht.
  8. Garneer de salade vlak voor het serveren met de croutons.