Chinese kool met tempeh (2 pers)

Een heerlijk vegetarisch Aziatisch gerecht bestemd voor 2 personen, makkelijk, lekker en gezond!


Ingrediƫnten:

*400 gram Chinese kool

*250 gram tempeh

*1 ui

*2 tenen knoflook

*1 rode peper

*1 eetlepel gewelde zwarte zoute boontjes (toko)

*1 eetlepel zwarte bonensaus (toko)

*Scheut sake

*Oestersaus, Sriracha, sesamolie en gebakken knoflook (potje toko)

Bereidingswijze:

  • 400 gram chinese kool in 2 cm dikke plakke snijden, wassen en drogen. 
  • 250 gram tempeh in ongeveer 0,5 cm plakjes snijden, krokant en bruin bakken in olie. Laten uitlekken en apart houden. 
  • 1 ui in plakken gesneden in restant olie mooi lichtbruin bakken en toevoegen aan apart gezette tempeh. 
  • 2 tenen knoflook pellen en samen met een rode peper en een duimdik stuk gember fijn snipperen. 
  • 4 plakken mihoen gaar koken en ondertussen in een beetje olie in een wok de knoflook, peper en gember wokken totdat het geurt en dan de kool erbij wokken en laten slinken. Afblussen met scheut sake, lepel zwarte bonensaus en oestersaus toevoegen naar smaak. 
  • Mihoen verdelen op borden en bedekken met gewokte koolmengsel 
  • Aan tafel garneren met gebakken knoflook, Sriracha en sesamolie naar smaak.

Comments are closed.