Over mij

JE KOOPT JE VOEDSEL MET VEEL PLEZIER
BEREID HET MET VEEL PLEZIER
EN EET HET OP MET VEEL PLEZIER

:: een oude Chinese wijsheid ::

Ik ben een gepassioneerde kok. Door ervaring ben ik mij steeds meer gaan beseffen dat koken met producten uit het seizoen een smakelijker resultaat oplevert. Groente en fruit gedijen immers beter in bepaalde temperaturen en leveren betere voedingswaarde. Het is beter voor het milieu én… ook nog eens leuk voor je portemonnee; als de aanvoer het grootst is zijn de prijzen beduidend lager.
Bovendien houden de seizoenen een eigen dimensie. Als de lente begint verheug ik me op de eerste asperges, verse doperwtjes, aardbeien van het land… In de zomer geniet ik van al dat lekkere fruit, zongerijpte tomaten en peultjes. In de herfst en winter is het tijd voor, paddenstoelen, wild en stoofpotjes. Allemaal eerlijk en heerlijk!

In ieder geval wil ik geen wijsvingertje opsteken en zeggen dat dit of dat niet mag, eenieder maakt dat zelf wel uit! En ik zal de laatste zijn die nooit een steek laat vallen!
Wat ik als seizoenkok wil bereiken is een stukje bewustwording. Hoe ga je om met je eten en wat voor effect heeft dat?

Zoals gezegd vormen de seizoenen de leidraad voor mijn site. En dat je van seizoenproducten de heerlijkste dingen kunt maken … dat mag blijken! De site zal veranderen mét en ín de seizoenen, je kunt hier dus steeds nieuwe gerechten vinden.

Neem een kijkje bij NIEUWS of TIPs over keukengerei, kooktechnieken, produkten en de verschillende productkalenders!
Probeer mijn eenvoudige (internationaal georiënteerde) gerechten en geniet met veel plezier!!!

Alle recepten zijn bestemd voor 4 personen, tenzij anders vermeld.

De groeten van je seizoenkok, Werner Waterval

Comments are closed.