Bananenbrood

Bananenbrood, een niet te zoet en daardoor (redelijk) gezond gebakje voor bij het ontbijt, koffie of thee.
De smaak van banaan is lekker aromatisch. Ik hou ervan om de smaak wat exotischer te maken en voeg daarom wat geraspte kokos aan het brood toe, nog lekkerder, tenzij je niet van kokos houdt natuurlijk.
Het brood maken is een makkie, bakken is echt niet zo moeilijk als het lijkt dus maak dit maar eens … en gáán met die banaan 🙂

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 50 gram suiker
  • 75 gram zonnebloemolie
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • snufje zout
  • 1 dl melk

Bereidingswijze:

  • Vermeng de bloem, het bakpoeder, zout, kaneel en suiker.
  • Kluts het ei en vermeng het ei met de olie en dan met het bloemmengsel.
  • Schil en prak de bananen niet te fijn, doe ze bij het mengsel en roer door.
  • Het mengsel kan wat dik worden (afhankelijk van de rijpheid van de bananen), voeg dan wat van de melk toe, maar let op; het moet niet té vloeibaar zijn.
  • Vet een bakvorm in of gebruik bakpapier en stort daarin de massa.
  • Bak het bananenbrood gedurende 45-60 minuten op 180 graden Celsius, controleer de gaarheid door er met een saté prikker in te steken, die moet droog uit het brood komen.
  • Laat het brood zeker een half uur afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Tip: Ook lekker als je twee eetlepels uitgelekte boerenjongens aan het beslag toevoegt.

NB: Maak van dit bananenbrood een appelcake door de bananen te vervangen door 3 geschilde en in stukjes gesneden appel en een eetlepel gemalen korianderzaadjes!

bananenbrood

Comments are closed.