Dit recept kreeg ik via een vriend van mij die het heeft van die good old ” New York Times”.
En … wat is dit lekker … maar wel een ‘arterial killer’ dus even opletten dat je niet alles tegelijk opeet … al zou je dat wel willen als je het eenmaal hebt geproefd …
Je kunt uiteraard diverse noten gebruiken, ik heb 50% pecannoten en 50% hazelnoten gebruikt zoals je kunt zien op de foto.
Pecan Pine brownies
Ingrediënten
Voor het brownie beslag;
- 115 gram ongezouten boter
- 115 gram pure chocolade (fijngehakte)
- 250 gram suiker
- twee grote eieren op kamertemperatuur
- 130 gram bloem
- twee eetlepels cacaopoeder
- twee theelepels vanille extract
- 3/4 theelepel fijn zeezout
- Optioneel: 45 gram chocolade druppels
- NB: Voor een iets luchtiger beslag voeg je 0,5 deciliter melk en een half theelepeltje baking soda toe.
Voor het Pecannoten laagje:
- 85 gram ongezouten gesmolten boter
- 60 miligram honing
- Twee eetlepels (niet geklopte) slagroom
- Een kwart theelepel fijn zeezout
- 200 gram geroosterde pecannoten
- Zeezout vlokken
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175°
- Vet een bakvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier, laat het bakpapier aan beide zijden wat langer zodat je het geheel na het bakken hiermee uit de vorm kunt halen om goed af te koelen.
Maak de brownies:
- Smelt boter en chocolade in een steelpannetje (liefst met dikke bodem) en meng goed door elkaar.
- Doe dit mengsel over in een grote beslagkom en laat afkoelen.
- Klop de eieren door het afgekoelde chocolade- en botermengsel en roer er de bloem, cacao, vanille en zout doorheen en eventueel de chocolade druppels.
- Stort het beslag in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.
Voor het pecannoten laagje:
- In een beslagkom honing, gesmolten boter ,bruine suiker, slagroom en het zeezout mengen.
- Gehakte Pecannoten er doorheen mengen zodat ze goed bedekt zijn met het mengsel.
- Verdeel dit mengsel over het beslag en besprenkel het oppervlak met de zoutvlokken.
- Bakken gedurende 45-55 minuten totdat het oppervlak (met name in het midden) een beetje stevig is.
- Af laten koelen op een rooster.