Pita broodjes

Pita Broodjes, gevuld met (vegetarische) shoarma, wie kent het niet…….
Deze zijn zelfgemaakt en gebakken en écht waar vele malen lekkerder dan de voorverpakte uit de winkel. Dus maak ze de volgende keer eens zelf, het is super makkelijk en je kunt zet natuurlijk met van allerlei lekkers vullen zoals falafel of een zelfgemaakte vissalade….
Ter decoratie heb ik vlak voor de broodjes de oven ingingen er een deegroller met figuurtjes overheen gerold (zie foto).
Met dank aan Carla Baas van Magimix Cook Expert

Ingrediënten:

-5oo gram bloem
-zakje droge gist van 7 gram
-8 gram zout
-300 ml lauw water
-1 theelepel suiker

Bereiding:

-Voeg de gist en suiker bij het water, roer door en laat even staan
-Doe de bloem , zout en gistmengsel in een kom en meng het tot een elastisch deeg en zet de kom afgedekt op een warme plek weg om te rijzen gedurende 75 minuten.
-Haal Het deeg uit de kom en kneed het opnieuw even kort door.
-Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van en laat die 10 minuten rusten.
-Strooi wat bloem op het werkblad en maak van de bolletje ongeveer 1 cm dikke platte broodjes.
-Bak de broodjes gaar in een op 220 graden Celsius voorverwarmde oven gedurende 6-8 minuten, ze moeten nog enigszins licht van kleur blijven.

 

 

Comments are closed.