Aubergine puree
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Van aubergine kun je allerlei lekkers maken. Neem nu deze tapenade, die super makkelijk te maken is en bijvoorbeeld ook kan dienen als saus voor pasta. Maak hem dan wat dunner door er een beetje water aan toe te voegen.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Mediterraan
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 2 eetlepels gehakte oregano
- sap van een halve citroen
- eventueel fijngehakt rood pepertje voor de pit
- vers gemalen peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bak de aubergine gedurende 30 á40 minuten.
- Hak ondertussen de peterselie en de oregano, het eventuele pepertje en vermeng alles met het citroensap en de olijfolie.
- Haal de aubergine uit de oven en laat afkoelen, snij hem dan in de lengte doormidden en haal het zacht geworden vruchtvlees uit de schil. Gooi de schil weg.
- Prak het vruchtvlees fijn en voeg er het olijfoliemengsel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout en smeer op een toastje of versgebakken stokbrood.