Champignons met knoflook en peterselie

knoflookC

 

Champignons met knoflook en peterselie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is de lekkerste tapa die ik ken. Ik heb hem voor het eerst gegeten in Palma de Mallorca en ik wist niet wat ik at!!! Wat lekker!!! Eet de champignons gloeiend heet uit de oven met vers gebakken stokbrood.
Auteur:
Seizoen: Alle seizoenen
Cuisine: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kilo champignons
  • flinke bos platte peterselie
  • 4 tenen geperste knoflook
  • 2 theelepels zoet paprikapoeder (liefst Spaanse uit zo'n leuk blikje)
  • flinke hoeveelheid olijfolie
  • sap van een citroen
  • zout/peper
Bereiding
  1. Wrijf de champignons met keukenpapier schoon, niet wassen, dan zuigen ze het water op en dat is niet de bedoeling!
  2. Meng ze met de rest van de ingrediënten in een grote platte (oven)schaal en zet het geheel gedurende 30 minuten in een op 200 graden celcius voorverwarmde oven.
  3. Schep gedurende de oventijd het geheel regelmatig om.

Comments are closed.