Eiersalade a la Moeder de Haas

eierenC

Eiersalade a la Moeder de Haas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit recept is afkomstig van Moeder de (Paas)Haas, het circuleert al jaren rond en is een succesnummer op feestjes en borrels. De eieren krijgen bijval van Garam Masala (Hindoestaanse kerrie) en rauwe uien. Probeer dit recept, organiseer desnoods een feestje.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Nederlands
Ingrediƫnten
  • 10 kakelverse eieren van goede komaf
  • garam masala
  • 2 middelgrote uien
  • 200 ml mayonaise
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de eieren hard (ongeveer 10 minuten, niet langer anders worden ze groen)
  2. Giet de eieren af en laat ze schrikken in ijskoud water
  3. Pel de ui en snipper hem zeer zeer fijn
  4. Pel en stamp de eieren samen met de uien fijn
  5. Voeg de mayonaise toe en roer alles goed door, zorg dat het geheel een creme achtige substantie krijgt die goed op een toastje blijft liggen
  6. Voeg de kerrie toe, proef ondertussen, de kerrie mag een beetje overheersen, maar niet teveel, anders krijgt het geheel een bittere smaak!
  7. Breng op smaak met peper en zout

Comments are closed.