Gamba’s van de bakplaat

GambasC

 

Gamba's van de bakplaat
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gambas a la plancha. Dit heerlijke Spaanse recept is een van mijn favorieten. Het moet gloeiend heet zijn, serveer met knapperig vers stokbrood.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 gram gekookte gamba's
  • 3 tenen knoflook
  • sap van een citroen
  • halve bos platte peterselie
  • 1 kleine rode spaanse peper
  • zout
  • olijfolie
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
  2. Was de gamba's, verwijder de sprietjes en droog ze goed af
  3. Hak de peterselie, pepertje en de knoflook fijn
  4. Doe alles in een platte vuurvaste schotel en vermeng met de citroen en veel olijfolie,
  5. bestrooi het geheel een beetje met zout
  6. Verwarm het geheel, af en toe omscheppend gedurende 15 minuten

Comments are closed.