Gamba's van de bakplaat
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Gambas a la plancha. Dit heerlijke Spaanse recept is een van mijn favorieten. Het moet gloeiend heet zijn, serveer met knapperig vers stokbrood.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 500 gram gekookte gamba's
- 3 tenen knoflook
- sap van een citroen
- halve bos platte peterselie
- 1 kleine rode spaanse peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius
- Was de gamba's, verwijder de sprietjes en droog ze goed af
- Hak de peterselie, pepertje en de knoflook fijn
- Doe alles in een platte vuurvaste schotel en vermeng met de citroen en veel olijfolie,
- bestrooi het geheel een beetje met zout
- Verwarm het geheel, af en toe omscheppend gedurende 15 minuten