Gehaktballetjes, Vietnamees
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
De sereh oftewel het citroengras maakt dit pittige gehakt recept heerlijk fris. Een lekker oosters hapje voor bij de borrel. Ook als onderdeel van een (oosterse) hoofdmaaltijd zeer geschikt! De genoemde hoeveelheid in dit recept recept levert ongeveer 50 borrelballetjes. (indien je je kunt beheersen...!)
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Vietnamees
Ingrediënten
- 500 gram varkensgehakt
- 1 ei
- (4 eetlepels paneermeel)
- 3 sprieten sereh (citroengras)
- 3 rode spaanse pepers (naar smaak)
- 4 tenen knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 1 flinke eetlepel bruine suiker
- klein bosje verse koriander
- peper en zout
Bereiding
- Maak het gehakt een beetje rul in een kom.
- Maal de sereh, de spaanse peper, de knoflook, gember en het bosje koriander fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker en het ei toe en vermeng het geheel nogmaals.
- Voeg dit mengsel toe aan het gehakt. Indien het mengsel te nat is maak het dan droger door wat paneermeel toe te voegen. Breng op smaak met zout en wat peper.
- Draai balletjes van ongeveer 3 á 4 cm in doorsnee en bak ze gaar in een oven (stand 200 graden) of pan gedurende 20 a 25 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm of koud.