Oesters, rauw of gestoomd
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Sommigen van u zullen mij wel barbaars vinden, anderen misschien wel decadent of wat dan ook. Helaas, dan haakt u maar af bij dit zeehapje. Ik eet dit ook niet elke dag, maar als ik in de buurt ben van de Zeeuwse, Belgische of Noord Franse kust, dan moeten ze er aan geloven. De genoemde hoeveelheden zijn bestemd voor 1 persoon.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen (behalve juli en Augustus)
Cuisine: Nederlands-Chinees
Aantal personen: 1
Ingrediënten
- 5 platte oesters (of meer) per persoon
- rauw: peper en citroen
- gestoomd: knoflook, gember, olie en oestersaus
Bereiding
- Rauw:
- Koop de oesters naar believen en naar inhoud van uw portemonnee.
- Breek ze (met de bolle kant naar onderen))voorzichtig open met een oestermes,
- pas op voor uw handen, gebruik hierbij een theedoek. Serveer de oesters voorzichtig op een schaal.
- Besprenkel de oesters matig met citroensap en bestrooi ze met vers gemaken peper.
- Gestoomd:
- Breek ze (met de bolle kant naar onderen))voorzichtig open met een oestermes,
- pas op voor uw handen, gebruik hierbij een theedoek.
- Hak een schijfje gember en een knoflookteen fijn, fruit dit in een beetje olie, en voeg dan een eetlepel oestersaus toe. Schep van dit mengsel op de oesters>
- Stoom de oesters gedurende 3 minuten boven kokend water.
- Serveer de oesters op een schaal.
- Het oesterseizoen loopt van ongeveer begin september tot eind juni(afhankelijk van het weer),daarna planten ze zich voort.
- Check voor de juiste oester de site: www.goedevis.nl