Piel de Sapo, Spaanse meloen met ham en rozenessence
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Piel de Sapo betekent letterlijk vertaald paddehuid, daaraan dankt deze Spaanse meloen zijn naam. Het is een van de meest aromatische en lekkerste meloenen die ik ken! Eet het en je weet het en .....dan wil je nooit meer een andere. Dit is een waanzinnig goed voorgerecht. De (vaak) synthetische rozenessence versterkt de smaak van de meloen tot in het kwadraat. De ham vormt een perfecte combinatie met de meloen en de essence. Werkelijk een juweel van een voorgerecht.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Zomer-Herfst
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 1 middelgrote Piel de Sapo
- 8 flinterdunne plakken Jamon Serrano of Parmaham
- paar druppels (kleurloze) rozenessence
- 1 eetlepel zeer fijngesneden platte peterselie
Bereiding
- Halveer de (koude) meloen. Ontpit de meloen met een lepel door de pitten eruit te scheppen.
- Afhankelijk van de grootte van de meloen maak je 4 acceptabele porties. Snij deze porties in stukken.
- Leg op elk bord 2 plakken ham, verdeel daar de meloen over. Besprenkel elke portie zuinig met een paar druppeltjes rozenessence maar pas op, niet teveel, de essence gaat snel overheersen en dan gaat het effect van het recept verloren. Beheersing is dus gewenst en noodzakelijk.
- Strooi er de fijngesneden peterselie overheen.