Rabarber volgens Marijke

rabarber002C rabarberinpanC -

 

Rabarber volgens Marijke
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Recept voor de bereiding van heerlijke zoetzure rabarber, volgens Marijke Akkers, de vrouw van mijn collega Henk. Beiden zijn dol op koken! Bij dit recept is de werkwijze van doorslaggevend belang! Alleen op deze manier wordt een frisse zoetzure rabarber verkregen die zijn rode kleur behoudt! Goed opletten.... aangezien de rabarber moet worden gekookt met de deksel op de pan! Erbij blijven dus. Bijgerecht voor vier personen.
Auteur:
Seizoen: Lente
Cuisine: Nederlands
Ingredi├źnten
  • 1 pond gewassen en in stukken gesneden rabarber.
  • Ongeveer 1 kopje suiker.
  • Gebruik een pan met goed sluitend deksel!
Bereiding
  1. Verwijder de bladeren met het bovenste stukje van de stelen. Was de stelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 4 cm.
  2. Laat de witte stukken aan de onderkant eraan, dit gedeelte is het meest zoete van de stengel.
  3. Doe de stukken in de pan met een klein bodempje water. Zet de pan op hoog vuur met het deksel erop. De pan moet nu op hoog vuur blijven tot het geheel kookt. Opletten totdat de deksel gaat bewegen. Als je ervan overtuigd bent dat de rabarber kookt, moet het gas klein worden gezet. Je mag wel even snel kijken onder de deksel! Dan met weer de deksel erop op klein gas wachten tot de rabarber weer aan de kook is gekomen. Let op het zgn. klepperen van de deksel! Als de rabarber weer kookt is deze gaar genoeg en kan de deksel definitief van de pan.
  4. Afwerking:
  5. Roer nu voorzichtig met een vork en maak daarbij de grove stukken fijn maar pas op, maak er geen pap van, de fijne draadstructuur moet behouden blijven. Roer er nu de suiker door. De hoeveelheid zoals genoemd is ook sterk afhankelijk van de eigen smaak.

Comments are closed.