Vissalade met toast
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Deze salade is uit nood geboren. Ik had werkelijk niets in huis om op een toastje te doen voor de onverwachte gasten. Dan maar eens kijken in de voorraad- en de koelkast om te zien wat er van de inhoud te brouwen viel. Een luttel kwartiertje later stond deze vissalade op tafel en....toastjes uit de voorraadkast.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn (in olie)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 kleine ui
- Een halve kleine courgette
- 2 lenteuitjes
- 1 chilipepepertje
- 1 theelepel viskruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- Scheutje japanse soyasaus
- Sap van een halve citroen
Bereiding
- Giet de olie van de tonijn af en hou apart.
- Prak de tonijn in de mayonaise fijn.
- Snipper de ui zeer fijnen voeg toe aan de tonijn en mayonaise
- Hak de courgette, het pepertje en de lenteui zeer fijn en voeg ook die toe aan het tonijnmengsel
- Roer er de rest van de ingredienten doorheen.
- Als het geheel te dik is voeg dan wat van de achtergehouden tonijnolie toe.