Aardappelpuree met rucola
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit is een erg lekkere variant op puree met raapsteeltjes, samen met de oude kaas zorgt de rucola voor wat meer pit!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Nederland
Ingrediënten
- 750 gram aardappels
- 500 gram rucola
- 1 ui
- 250 gram oude kaas
- 1 - 2 eetlepels boter
- olijfolie (ongeveer 1 eetlepel)
- melk, ongeveer een ¼ liter
- zout en peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, was de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Jonge aardappelen hoeven niet geschild en gaan schoengeboend in stukken in de puree.
- Kook de aardappelen met een flinke bodem water gaar in circa 20 - 30 minuten.
- Was ondertussen de rucola en centrifugeer droog.
- Snij de oude kaas in blokjes kleiner dan een dobbelsteen.
- Snipper de ui en fruit de ui in een beetje olijfolie, hou apart.
- Controleer of de aardappelen door en door gaar zijn, giet ze af en laat ze op een zacht vuurtje even uitdampen.
- Met een pureestamper de aardappelen fijnstampen.
- Maak stukjes van de boter en roer die door de puree, voeg daarna voldoende warme melk toe als nodig is voor een gladde puree.
- Doe de uitgelekte rucola en de gefruite ui bij de puree en roer goed door.
- Roer als laatste de blokjes kaas erdoor.
- Laat de puree al roerend weer goed warm worden.
- Breng de puree op smaak met peper en zout.
- Voeg nog wat melk toe als de puree tijdens het opwarmen dikker wordt. De blokjes kaas smelten een beetje door de hitte van de puree, maar blijven als blokjes kaas herkenbaar.