Asperges (groene) in Tempurabeslag
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Ook dit is een lekkere aspergevariant. En wederom supermakkelijk.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Japans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 kilo groene asperges
- 100 ml melk
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels platte peterselie
- grof zeezout
Bereiding
- Schil de asperges en blancheer ze gedurende 5 minuten, giet ze af en laat afkoelen
- Maak een beslag van de melk en de bloem.
- Hak de peterselie fijn en meng door het beslag.
- Verwarm een flinke laag olie in een diepe brede pan , haal de asperges door het beslag en frituur ze tot goudbruin.N.B.: niet teveel tegelijk anders koelt de olie te sterk af.
- Bestrooi de asperges met het grove zeezout en garneer met een takje peterselie, serveer direct.