Asperges (groene) in tempurabeslag

GroeneaspergesC

 

Asperges (groene) in Tempurabeslag
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Ook dit is een lekkere aspergevariant. En wederom supermakkelijk.
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Japans
Aantal personen: 2
Ingredi├źnten
  • 1 kilo groene asperges
  • 100 ml melk
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • grof zeezout
Bereiding
  1. Schil de asperges en blancheer ze gedurende 5 minuten, giet ze af en laat afkoelen
  2. Maak een beslag van de melk en de bloem.
  3. Hak de peterselie fijn en meng door het beslag.
  4. Verwarm een flinke laag olie in een diepe brede pan , haal de asperges door het beslag en frituur ze tot goudbruin.N.B.: niet teveel tegelijk anders koelt de olie te sterk af.
  5. Bestrooi de asperges met het grove zeezout en garneer met een takje peterselie, serveer direct.

Comments are closed.