Asperges, groene met pasta en venkel/gorgonzola dressing
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Een overheerlijk voorjaarsrecept dat je eigenlijk elke dag wel zou willen eten. En.....heel snel klaar.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente
Cuisine: Nederlands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- een halve venkelknol
- 250 gram Gorgonzola
- half potje kappertjes
- olijfolie
- sap van een halve citroen
- 400 gram pasta (tagliatelle of spaghetti)
- zout en peper
- (eventueel water en maizena)
Bereiding
- Was de asperges, snij indien nodig de harde onderkanten er af.
- Snij de venkel in reepjes, niet te dun, niet te dik. Was de venkel.
- Droog de groenten.
- Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking al dente.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en smoor de groenten, voeg als ze nog hard zijn de Gorgonzola en de kappertjes toe, breng op smaak met het citroensap, de peper en zout. Indien je de saus die ontstaat wat wilt binden maak je een papje van 2 eetlepels water en 1 eetlepel maizena. laat het geheel dan een beetje indikken (moet koken zodat de maizena bindt). Voeg eventueel vocht van de kappertjes toe.
- Verdeel de pasta over de borden en verdeel het groentemengsel erover.