Aubergine, geroosterd

aubergineC

 

Aubergine, geroosterd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Aubergine's zijn heerlijk, vooral als ze geroosterd zijn. Daarvoor kun je ze het best eerst "ontvochten" en dan grillen op barbecue of grillplaat. Wedden dat je denkt dat je vlees eet?
Auteur:
Seizoen: Zomer
Cuisine: Mediterraan
Ingrediënten
  • 3 middelgrote aubergines
  • zout
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • paar stengels bladpeterselie
Bereiding
  1. Vermeng het teentje knoflook met de olie.
  2. Was de aubergine en snij ze in de lengte in duimdikke plakken.
  3. Bestrooi de plakken met zout en laat ongeveer een kwartiertje staan, dep ze droog met keukenpapier en herhaal het proces voor de andere kant.
  4. Smeer de bovenkant van de aubergineplakken in met de olijfolie en leg ze op barbecue of grill en laat ze gaar worden. Herhaal het proces voor de andere kant van de aubergines.
  5. Was , droog en hak de peterselie fijn en garneer hiermee de plakken aubergine.
  6. Lekker bij pasta of gebakken aardappeltjes met aioli.

Comments are closed.