Boekweit noedels met gepocheerde kip en waterkers
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
De eenvoud van dit gerecht is het recept ervan!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 500 gram waterkers
- 400 gram Japanse boekweitnoedels
- 150 gram daikon (te koop in de Toko) of radijs
- 4 eetlepels japanse sojasaus
- 4 eetlepels japanse rijstazijn
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 blokje kippenbouillon
- 2 theelepels wasabipoeder
- 1 teen knoflook
- 3 plakjes gember
- 2 lenteuitjes
Bereiding
- Maak de wasabipoeder met een 2 theelepels water aan tot een cementachtig papje en dek het af.
- Snij de knoflook en de gember in plakjes, snij de lentui grof.
- Spoel de kipfilet af, breng in een met ruim gevulde pan met water samen met het bouillonblokje, knoflook, gember en lenteui aan de kook.
- Zet het gas uit als de kipfilet kookt en laat de pan 1 uur met gesloten deksel staan.
- Was de waterkers en snij in grove stukken.
- Was en schil de daikon en snij in zeer dunne plakjes.
- Kook de boekweitnoedels kort (proef) en spoel ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Maak een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de olie.
- Verdeel en verspreid de waterkers over de borden. Verdeel hierover de noedels.
- Haal de kipfilet uit de pan, droog af en snij schuin in mooie dunne plakken, verdeel op de borden.
- Leg er de dungesneden plakjes daikon bij en een tipje van de wasabi.
- Overgiet de borden met de dressing.