Boekweit noedels met gepocheerde kip en waterkers

Gestoomdekipmetsoba2C

 

Boekweit noedels met gepocheerde kip en waterkers
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
De eenvoud van dit gerecht is het recept ervan!
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Aziatisch
Ingredi├źnten
  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram waterkers
  • 400 gram Japanse boekweitnoedels
  • 150 gram daikon (te koop in de Toko) of radijs
  • 4 eetlepels japanse sojasaus
  • 4 eetlepels japanse rijstazijn
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 theelepels wasabipoeder
  • 1 teen knoflook
  • 3 plakjes gember
  • 2 lenteuitjes
Bereiding
  1. Maak de wasabipoeder met een 2 theelepels water aan tot een cementachtig papje en dek het af.
  2. Snij de knoflook en de gember in plakjes, snij de lentui grof.
  3. Spoel de kipfilet af, breng in een met ruim gevulde pan met water samen met het bouillonblokje, knoflook, gember en lenteui aan de kook.
  4. Zet het gas uit als de kipfilet kookt en laat de pan 1 uur met gesloten deksel staan.
  5. Was de waterkers en snij in grove stukken.
  6. Was en schil de daikon en snij in zeer dunne plakjes.
  7. Kook de boekweitnoedels kort (proef) en spoel ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  8. Maak een dressing van de sojasaus, rijstazijn en de olie.
  9. Verdeel en verspreid de waterkers over de borden. Verdeel hierover de noedels.
  10. Haal de kipfilet uit de pan, droog af en snij schuin in mooie dunne plakken, verdeel op de borden.
  11. Leg er de dungesneden plakjes daikon bij en een tipje van de wasabi.
  12. Overgiet de borden met de dressing.

Comments are closed.