Broccoli in ketjapsaus met gedroogde garnalen
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit is een supersimpel oosters gerechtje. Snel klaar en gezond. Gebruik de stronk van de broccoli, gooi dus niet weg.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli van ongeveer 500 gram
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 gram gedroogde garnalen (toko)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- zoete ketjap
- sambal brandal of badjak
Bereiding
- Wel de gedroogde garnalen in een beetje heet water gedurende 30 minuten
- Snij de roosjes van de broccoli en snij de stronk in stukjes en was alles schoon in een vergiet, laat goed uitlekken.
- Snipper de ui en voeg daar de uitgeperste knoflook aan toe
- Fruit op matig vuur de ui en de knoflook in de olie totdat het begint te geuren. Voeg dan als eerste de in stukjes gesneden broccolistronk toe en laat alles ongeveer 5 minuten rustig bakken. Voeg dan de roosjes toe en bak ze mee zodat ze wat zachter worden. Proef zo nu en dan, alles moet wel nog een beetje knapperig zijn.
- Laat de garnalen goed uitlekken, voeg ze bij de broccoli en laat ze even mee bakken.
- Breng het geheel op smaak met ketjap en de sambal.
- Serveer dit gerecht met Pandan rijst.
- Als de saus te dun is, maak dan een papje van een lepel maizena en 3 eetlepels medium sherry en voeg toe aan het gerecht dit nadat de ketjap en sambal zijn toegevoegd.