Cous Cous salade
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit is een heerlijke zomerse salade. Lekker bij gegrilde kaas, vlees of vis. Een kind kan de was doen en het is weer eens wat anders dan de overbekende aardappelsalade.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Zomer
Cuisine: Mediterraan
Ingrediënten
- 1 middelgrote aubergine
- 1 middelgrote courgette
- 5 peentjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 middelgrote ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel vers gehakte thijm
- 1 eetlepel vers gehakte oregano
- 2 eetlepels vers gehakte munt
- 3 eetlepels vers gehakte bladpeterselie
- 1 eetlepel Turkse gemalen peper
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zout
Bereiding
- Kook de cous cous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
- Snij de aubergine, de courgette, de parika's en de peentjes in hele kleine dobbelsteentjes.
- Snipper de ui en pers de knoflook bij de ui.
- Vermeng alle ingredienten en rooster ze in en pan met dikke bodem zodat ze nog een beetje knapperig zijn, doe over in een schaal.
- Voeg de thijm, oregano, munt, peterselie en de Turkse gemalen peper toe. Roer alles goed door.
- Voeg een scheut olijfolie en het sap van de citroen toe en roer weer door.
- Breng op smaak met zout.
- Zet alles gedurende een uur in de koelkast.