Jungle curry van kip/biefstuk

wokC

 

Jungle curry van kip/biefstuk
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Dit is werkelijk een werelds gerecht, afkomstig uit Thailand. Van origine is het vreselijk pittig....heb dus maar een "aangepaste" versie ervan gemaakt, toch nog pittig maar niet te. Om het "af te blussen" kun je eventueel wat klappermelk (kokosmelk) toevoegen. Maak het met kip of met biefstuk.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Aziatisch
Ingrediënten
  • Voor de knoflookpasta:
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels geschraapte grachai (soort gember, te koop bij de toko)
  • 1 rawitt (kleine rode lombokpeper)
  • snufje zout
  • Voor de curry pasta:
  • 3 zeer fijn gehakte rawitts
  • 1 zeer fijn gehakte lange groene chili peper
  • 1 zeer fijn gehakte eetlepel laos (verse)
  • 2 zeer fijn gehakte eetlepels sereh
  • 1 zeer fijn gehakte eetlepel fijngehakte grachai
  • 4 zeer fijn gehakte eetlepels rode ui
  • 3 eetlepels zeer fijn gehakt knoflook
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 3 a 4 appel aubergine (Toko)
  • 150 gram erwten aubergine (Toko)
  • 100 gram kouseband of boontjes
  • 1 blikje minimaiskolfjes
  • 1 blikje bamboereepjes
  • 3 ingescheurde djeruk purutblaadjes (Toko)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • ½ liter bouillon van rund of kip
  • Een handvol Thaise zoete basilicumblaadjes (Toko)
  • 2 eetlepels verse groene peperkorrels (Toko)
  • Eventueel 1 dl klappermelk
  • 400 gram kip/biefstuk
Bereiding
  1. Maal de ingredienten voor de knoflookpasta en de curry in een vijzel tot een pasta.
  2. Snij de appel aubergine in partjes en leg ze in zout water apart.
  3. Ontdoe de erwten aubergines van het steeltje en was ze.
  4. Snij de kouseband in stukjes van 2,5 cm lengte en was ze.
  5. Giet de maiskolfjes af en snij in stukjes van 2 cm.
  6. Giet de bamboe af.
  7. Snij de kip of de biefstuk in reepjes van 1,5 cm.
  8. Doe de olie in een wok of pan en laat hem warm worden,
  9. fruit dan als eerste de knoflookpasta en daarna de currypasta.
  10. Als het goed begint te geuren voeg dan de bouillon en de djeruk purutblaadjes toe
  11. en laat een paar minuten zachtjes koken.
  12. Voeg de vissaus toe, dan vervolgens de uitgelekte appel aubergine, de erwten aubergine,
  13. de kouseband, de mais, de groene peperkorrels en het vlees. Laat het vlees gaar worden, eventueel nu de klappermelk toevoegen.
  14. Vlak voor het opdienen de basilicum toevoegen.

Comments are closed.