Kip met rozemarijn, citroen en knoflook
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit is werkelijk een super simpel gerecht en levert de heerlijkste kip. Ik heb het voor het eerst gegeten in Napels, Napolitaanse kip dan maar?. Eet er gebakken aardappelen bij met zelfgemaakte aïoli.(knoflookmayonaise)
Auteur: Seizoenkok
Cuisine: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 1 braadkip van goede komaf
- 7 takjes verse rozemarijn
- 7 tenen knoflook
- 1 citroen
- peper en zout
Bereiding
- Pers de halve citroen uit
- Was de kip van binnen en van buiten met water, droog hem af en besprenkel de kip van binnen en van buiten met de citroen
- Zout en peper de kip van binnen en buiten, vul met de takjes rozemarijn, de andere helft van de citroen in partjes en de gepelde knoflook
- Braad de kip gaar in de oven, besprenkel regelmatig met het eigen vet