Lamsvlees stoofpot met rode kool
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Stoofpotten zijn mijn favoriet... altijd lekker en makkelijk. Uit een aardewerken pot of zware gietijzeren pan komen de lekkerste. Vuur lekker laag houden! Geen slowcooker nodig. Terwijl het gerecht ondertussen gaar stooft kun je heerlijk andere dingen doen.
Auteur: Seizoenkok
Cuisine: Mediterraan
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 400 gram lams (stoof)vlees
- 2 grote uien
- 5 middelgrote aardappelen
- 700 gram verse rode kool
- 1 grote goudreinet
- beetje olijfolie en roomboter
- handjevol geconfijte gember
- 1 afgestreken eetlepel Marmite
- 4 eetlepels suiker
- sap van 1 citroen
- 4 laurierbladeren
- de naalden van 1 takje rozemarijn
- 3 kruidnagels
- gemalen cardamon
- port
- zout en peper
Bereiding
- Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine blokjes
- Leg op de bodem van de pan het in stukken gesneden vlees
- Giet er een beetje olijfolie over heen en leg hier en daar een klein beetje roomboter en hier en daar een beetje Marmite.
- Hak de geconfijte gember in kleine stukjes
- Strooi wat zout en peper en wat cardemon over het vlees en doe er de gember en een scheut port bij
- Bedek het geheel met 4 laurierbladeren
- Snij de uien in halve ringen en verdeel ze over het vlees
- Leg op de uien de aardappelblokjes
- Leg op de aardappelen de rode kool.
- Caramelliseer de suiker in een pan met dikke bodem tot vloeibare suiker.
- Giet de gecaramelliseerde suiker over de gehele schotel.
- Werk de schotel af door de de dun gesneden schijfjes appel dakpansgewijs op elkaar te leggen
- Als laatste de afgeriste rozemarijnnaaldjes en kruidnagel toevoegen. Sprenkel het citroensap over het geheel en strooi er wat zout en peper overheen.
- Laat de schotel 5 a 6 uur zachtjes stoven