Loempia’s- rauwe – uit Vietnam

Loempiavellen

 

Loempia's, rauwe, uit Vietnam
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Waarschijnlijk ken je wel de gebakken loempia van de Chinees en/of die heerlijke van de Vietnamezen. Welnu, die Vietnamezen kennen ook een rauwe variant. Alleen is het de bedoeling van dit recept dat je je eigen loempia aan tafel samenstelt. Gezellig eten dus! Hier is het gezellige recept bestemd voor 6 personen.
Auteur:
Seizoen: Alle seizoenen
Cuisine: Aziatisch
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 350 gram mihoen
  • ongeveer 50 loempiavellen van minstens 20cm in doorsnee (verkrijgbaar bij de Toko)
  • 2 kipfilets
  • 2 zakken rauwe garnalen
  • 1 pak biefreepjes (400 gram)
  • Kwart bosje verse munt
  • Half bosje verse koriander
  • Half bosje waterkers
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 stuk verse bamboe
  • 2 kropjes little gem sla
  • 1 rode paprika
  • Diverse sauzen: Hoi sinsaus, loempia saus en maak bijvoorbeeld een sausje van 1 deel soja- en 3 delen sesamolie en 1 deel vissaus en/of een sausje van 2 delen zoete ketjap en 1 deel mirin. Pas eventueel aan naar smaak.
Bereiding
  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze af en laat goed uitlekken.
  2. Was en snij alle groenten in hapklare stukjes en doe elke groente in een schaaltje.
  3. Was en snij ook de koriander en de munt, laat de koriander als steeltjes en haal de muntblaadjes van het steeltje en doe apart in een schaaltje.
  4. Snij de verse bamboe in dunne plakken en laat die even 3 minuten koken, giet af en doe de bamboe in een schaaltje
  5. Haal de loempiavellen uit het pak en leg ze op een bord.
  6. Snij de kipfilet in stukjes en wok de kip totdat die gaar is en doe in een schaaltje.
  7. Wok de biefreepjes en doe in een schaaltje
  8. Wok de garnalen en doe in een schaaltje
  9. Doe alle sauzen apart in een schaaltje.
  10. Zet alle schaaltjes en het bord met de loempiavellen op tafel, inclusief een (mooie) ondiepe schaal die je vult met heet water.
  11. Neem een loempiavel en leg die in het hete water (pas op)! Haal het vel er na enkele tellen uit, laat uitlekken en leg het op je eigen bord.
  12. Vul nu het midden van de loempia (niet te vol) met van alle verschillende ingrediënten een beetje en rol hem op. Eerst de linkerkant en de rechterkant van het vel een beetje naar binnen klappen en dan van voor naar achter een rolletje maken. Doop het rolletje in een van de sauzen en...eten maar!
  13. NB: Uiteraard kun je met de groenten variëren naar behoefte en smaak. Voeg bijvoorbeeld fijngesneden wortel toe of taugé of paksoi.
  14. De

Comments are closed.