Mosselen met Thaise rode curry, groenten en rijst

mosselenC

 

Mosselen met Thaise rode curry, groenten en rijst
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Mosselen....da's lekker!!! De manieren van bereiden zijn talloos. Hier een "Thaise" variant, wel aan de pittige kant, dus pas op....
Auteur:
Seizoen: Zomer-Herfst-Winter
Cuisine: Aziatisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kilo mosselen.
  • 2 flinke eetlepels Thaise rode curry pasta.
  • 2 stammetjes prei
  • 1 rode paprika
  • 3 winterpenen
  • stukje verse gember van een duimdikte
  • 2 rode kleine pepertjes
  • ⅛ blok santen
  • 1 tot 1,5 dl water
  • 200 gram basmati rijst
Bereiding
  1. Schil de wortel en snij in dunne plakken
  2. Snij de prei in duimdikke schijfjes en was
  3. Snij de paprika in niet al te fijne reepjes
  4. Schil de gember en hak samen met de pepertjes fijn.
  5. Kook ondertussen de rijst en hou warm.
  6. Stort de mosselen in een spoelbak en spoel ze af onder koud stromend water.
  7. Breng de mosselen tijdens het spoelen met beide handen in beweging.
  8. Conroleer de mosselen stuk voor stuk en verkoop ze een tik door ze op het aanrecht te tikken, als ze sluiten zijn ze ok.
  9. Gooi kapotte en niet sluitende mosselen weg.
  10. Laat de mosselen uitlekken.
  11. Los de santen op in water, laat alles zacht koken en voeg hier de 2 eetlepels rode currypasta, gember en pepertjes aan toe.
  12. Het is de bedoeling dat een dunne saus ontstaat.
  13. Doe de mosselen in een pan en voeg de groenten en de saus eraan toe. Breng de mosselen op hoog vuur aan de kook en laat ze vanaf het kookmoment ongeveer 2 tot 3 minuten doorkoken. Schud de pan af en toe even op.
  14. Serveer de mosselen met de rijst, groenten en een beetje van het kookvocht.

Comments are closed.