Nieuwe piepers met rozemarijn

RozemarijnC AardappelenC

 

Nieuwe piepers met rozemarijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Gebakken piepers... lekker!!! Vooral met rozemarijn en knoflook. De lekkerste piepers die ik ken, én als het nieuwe piepers zijn hoef je ze niet te schillen, lekker makkelijk!!! Nieuwe piepers zijn er van april tot en met november.
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer-Herfst
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 500 gram (nieuwe) aardappelen
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 spriet verse rozemarijn
  • zout
Bereiding
  1. Schil de (nieuwe) piepers niet maar boen ze schoon en kook ze, als je er met een vork redelijk goed in kunt prikken zijn ze voldoende gaar om verder te bereiden. Giet ze af en laat ze volledig afkoelen.
  2. Verwarm wat (olijf)olie in een pan en doe de aardappels erbij, bestrooi ze met wat zout en bak ze een beetje bruin.
  3. Snipper de ui, de knoflook, trek de naaldjes van het sprietje rozemarijn en voeg alles toe aan de aardappeltjes. Laat alles zachtjes bakken tot het gaar is.

Comments are closed.