Paella – snelle

paella

Of het nu maandag, dinsdag, woensdag of etcetera is, paella mag voor mij dagelijks op het menu en in alle versies. Dit is een simpele en snelle versie met maar een paar ingrediënten, vandaar de snelle paella…..
De vis kan in deze vervangen worden met inktvis (zie foto), hou dan dezelfde hoeveelheden als de vis aan. Inktvis bak je in 5 minuten, zo vermijd je het ‘fietsenband’ effect. Voeg ‘m daarna echt op het laatst toe aan de rijst, zodra de paella uit de oven komt!
NB: In tegenstelling tot de meeste recepten op mijn site is dit recept bedoeld voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 rode Spaanse peper
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 100 gram Arborio rijst
  • half pakje (Carmencita) paella kruiden
  • paar takjes peterselie
  • 200 gram witvis, eventueel 50 gram gedroogde garnalen erbij weken
  • 1 theelepel trassi-poeder (eventueel)
  • 1 dl witte wijn
  • 0.7 liter visbouillon van anderhalf visbouillonblokje
  • halve citroen in kwarten gesneden

Bereidingswijze:

  • Maak de bouillon en hou zacht aan de kook.
  • Week eventueel alvast de gedroogde garnalen in een beetje warm water
  • Paprika’s schoonmaken, in reepjes snijden, in een kom doen met een klein scheutje olijfolie en de paprika’s in de kom husselen zodat ze bedekt zijn met een laagje olie.
  • Rooster de paprika’s totdat ze licht zwarte randjes krijgen en zet ze daarna apart.
  • Snipper de ui en hak de rode peper de knoflook en de tomaat fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een pan met dikke bodem en bak daarin de rijst zachtjes glazig, voeg daarna de fijngehakte ui, peper, de knoflook en de tomaat toe, bak even mee en blus af met de deciliter witte wijn en laat indampen totdat het vocht is verdampt.
  • Voeg nu een grote opscheplepel (voor soep) bouillon toe en voeg als die is opgenomen door de basis een tweede opscheplepel toe.
  • Snij de vis in duimdik breed stukken.
  • De rijst is ongeveer in 20 minuten gaar, voeg de laatste 6 minuten de vis, paella kruiden en de paprika toe en eventueel het trassi-poeder en de geweekte garnalen. Roer alles goed door.
  • Voeg de erwten toe en roer opnieuw door.
  • De rijst van de paella moet ‘al dente’ oftewel beetgaar zijn, dus tussentijds altijd even proeven en op tijd stoppen met verwarmen.
  • Laat de pan ongeveer 25 minuten staan in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Serveer de paella gegarneerd met de fijngehakte peterselie en de partjes citroen.

 

Comments are closed.