Pasta (tagliatelle) met paddestoel en broccoli

Broccolistronk liggend C

 

Pasta (tagliatelle) met paddestoel en broccoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Wat is er lekkerder in de herfst dan paddestoelen..., en dan vooral de gedroogde. Het lijkt wel alsof die exploderen van de smaak en geur. Hier een lekker recept in combinatie met broccoli en tagliatelle. Smullen!!!
Auteur:
Cuisine: Italaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 400 gram broccoli
  • 250 gram tagliatelle
  • een middelgrote ui
  • 125 gram champignons
  • 10 gram gedroogde (eetbare!!!) bospaddestoel
  • 125 gram gerookt spek
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 3 deciliter (volle) melk
  • 1 bouillonblokje van paddestoelen
  • half takje rozemarijn
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • stukje geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
  1. Spoel de gedroogde paddestoelen snel af in een vergiet en laat uitlekken
  2. Poets de champignon schoon en snij in schijfjes
  3. Was de broccoli, laat uitlekken en snij de roosjes eraf en klein, snij ook de stronk in kleine stukjes.
  4. Maak de ui schoon en snipper deze
  5. Hak de rozemarijn fijn en hou apart
  6. Was de peterselie en hak die fijn en hou apart
  7. Maak een roux van de boter en de bloem. Smelt daarvoor de boter zachtjes, haal als het schuim van de boter wegtrekt de pan van het vuur en voeg de bloem toe, spatel alles goed door.Let op, de roux mag niet bruin worden.
  8. Vermeng voorzichtig de roux zonder dat die gaat klonteren (met een garde) met de melk. Doe daar het bouillonblokje bij en roer alles goed door, laat afkoelen.
  9. Doe een beetje olie in een pan en bak daar zacht het spek in uit.
  10. Als het spek een beetje uitgebakken is voeg dan de ui toe en laat die glazig worden.
  11. Voeg dan de champignons toe en laat alles een beetje zachtjes pruttelen.
  12. Voeg desnoods een klein scheutje water toe.
  13. Voeg dit mengsel samen met de fijngehakte rozemarijn en de uitgelekte gedroogde paddestoelen toe aan de roux en hou de saus apart.
  14. Doe in een (wok)pan een klein beetje olie en bak de broccoli daarin zachtjes beetgaar, laat daarna afkoelen.
  15. Kook de tagliatelle al dente gaar, terwijl ondertussen de roux zacht op het vuur staat.
  16. Laat de tagliatelle uitlekken als die (beet)gaar is.
  17. Doe de tagliatelle over in de wokpan met broccoli en giet de (warme) roux eroverheen, roer alles goed door.
  18. Serveer op de borden en garneer met de parmezaanse kaas en de peterselie.
  19. De hoeveelheid saus is wellicht een beetje veel maar....wel heel erg lekker. En hou je wat over dan is dat geen probleem. Voeg aan de rest wat water toe en wat extra champignons en eventueel een bouillonblokje en je hebt een heerlijke kant en klare gebonden champignonsoep. En ook nog helemaal zelfgemaakt!!!

Comments are closed.