Pasta met spinazie

 

 

Pasta met spinazie
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Spinazie is een van mijn favorieten. Het is even wat werk om het te wassen, maar dan heb je ook wat!
Auteur:
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
  • 1 kilo (wilde) bladspinazie
  • 400 gram pasta
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram gorgonzola
  • 2 eetlepels bloem
  • melk en droge witte wijn
  • olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Bereiding
  1. Wel de rozijnen in warm water en laat uitlekken.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met dikke bodem lichtbruin.
  3. Was de spinazie en stoof gedurende 5 minuten. Laat goed uitlekken (knijp het overtollige vocht er uit).
  4. Snipper de ui en snij de knoflook in dunne plakjes.
  5. Kook de pasta al dente.
  6. Fruit de ui en de knoflook licht aan in 3 eetlepels olijfolie, voeg hier de bloem aan toe en het verkruimelde bouillonblokje.
  7. Giet fifty fifty melk en wijn erbij tot een gladde saus ontstaat. Doe er dan de gorgonzola kaas en de rozijnen bij.
  8. Verwarm de saus zacht zodat de kaas kan smelten, roer af en toe.
  9. Voeg de saus toe aan de uitgelekte spinazie en verwarm alles op laag vuur.
  10. Breng op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
  11. Serveer de pasta met de spinazie en garneer met de pijnboompitten.

Comments are closed.