Pasta met spinazie
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Spinazie is een van mijn favorieten. Het is even wat werk om het te wassen, maar dan heb je ook wat!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Lente-Zomer
Cuisine: Nederlands
Ingrediënten
- 1 kilo (wilde) bladspinazie
- 400 gram pasta
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 50 gram pijnboompitten
- 50 gram rozijnen
- 200 gram gorgonzola
- 2 eetlepels bloem
- melk en droge witte wijn
- olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Wel de rozijnen in warm water en laat uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met dikke bodem lichtbruin.
- Was de spinazie en stoof gedurende 5 minuten. Laat goed uitlekken (knijp het overtollige vocht er uit).
- Snipper de ui en snij de knoflook in dunne plakjes.
- Kook de pasta al dente.
- Fruit de ui en de knoflook licht aan in 3 eetlepels olijfolie, voeg hier de bloem aan toe en het verkruimelde bouillonblokje.
- Giet fifty fifty melk en wijn erbij tot een gladde saus ontstaat. Doe er dan de gorgonzola kaas en de rozijnen bij.
- Verwarm de saus zacht zodat de kaas kan smelten, roer af en toe.
- Voeg de saus toe aan de uitgelekte spinazie en verwarm alles op laag vuur.
- Breng op smaak met versgemalen nootmuskaat, peper en zout.
- Serveer de pasta met de spinazie en garneer met de pijnboompitten.