Pasta met witvis en citroen
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Pasta, vis en citroen........een werkelijk goddelijke combinatie. Neem een biologisch geteelde citroen aangezien de schil van de citroen wordt gebruikt.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: Mediterraan
Ingrediënten
- 500 gram witvis. (check eventueel op: www.goedevis.nl wat nog gevangen mag worden en wat niet).
- schil en sap van een hele (biologische) citroen.
- 1 middelgrote ui
- 400 gram spaghetti (van harde tarwe)
- 1visbouillonblokje
- 1 laurierblad
- verse bladpeterselie (steeltje of 10)
- olijfolie
- peper en zout.
Bereiding
- Spoel de vis af en dep hem droog, snij de vis in stukken.
- Wrijf de vis in met wat zout.
- Rasp de citroen (zonder het wit!!!)
- Snij de ui in snippers en fruit in de olie licht aan, voeg de citroenrasp toe en fruit licht mee. Voeg het bouillonblokje toe, het citroensap, laurierblad en een beetje water (of droge witte wijn), voeg dan de vis toe. Sluit de pan en laat alles 15 minuten zachtjes stoven.
- Kook ondertussen de spaghetti al dente (beetgaar) hak in de tussentijd de peterselie niet al te fijn, herkenbare blaadjes zijn leuker.
- Laat de spaghetti uitlekken, serveer op borden. Verdeel hierover de vis met de ontstane saus. Verdeel de gehakte peterselie over de borden en voorzie elk bord van versgemalen peper uit de molen.
- Degene met het laurierblad op het bord ruimt op en of wast