Pompoen, geroosterd

Pompoen, geroosterd
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Eerlijk is eerlijk, dit is geen recept van mijzelf maar van Jamie Oliver uit zijn eerste boek "The Naked Chef' en nog altijd een van mijn favorieten. Eenvoudig en erg lekker. Eet het eventueel met een salade met bijvoorbeeld geitenkaas.
Auteur:
Seizoen: Hoofdgerecht
Ingrediënten
  • 1 biologische flespompoen of 'Butternut Squash'
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 theelepels gedroogde oregano of Herbes de Provence
  • 0,5 theelepel venkelzaad
  • 2 kleine gedroogde rode pepers
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
  1. Was en droog de pompoen, de schil laten zitten
  2. Snij de pompoen over de lengte in 8 delen, verwijder de zaden en zaadstrengen.
  3. Rangschik de delen op een bakplaat
  4. Meng en stamp alle overige ingrediënten in een vijzel fijn en besmeer daarmee de pompoen
  5. Zet voor een half uur in de oven op 180 graden, tijd kan variëren.

 

Comments are closed.