Pompoenquiche met Indiase curry en koriander
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Pompoen leent zich voor van alles en nog wat en is prachtig van kleur. In deze quiche komt de pompoen uitermate goed tot zijn recht met de Indiase curry en de verse koriander. Gebruik een quichevorm met een doornede van 20 cm.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Herfst-Winter
Cuisine: India
Ingrediënten
- 1 kleine (biologische) pompoen van ongeveer 800 gram
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 9 bosuitjes in stukjes van 3 cm
- 1,5 eetlepel Indiase (milde) curry
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries) ontdooid
- 15 gram verse koriander
Bereiding
- Pompoen in plakken snijden, schil eraf halen en zaadjes verwijderen
- Het vruchtvleees (ongeveer 500 gram) in blokjes van 1,5 cm snijden
- In braadpan olie verhitten en pompoen al omscheppend 3 minuten bakken.
- Bosuitjes en currypasta toevoegen en het geheel nog 1 minuut bakken.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- In een kom de eieren en de slagroom loskloppen.
- Verwarm de oven voor op 225 Celcius, vet de quichevorm in met wat boter of olie.
- Op een met bloem bestoven werkblad de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een dunne ronde lap van 30 cm in doorsnee. Bekleed de quichevorm met het deeg.
- Snij de koriander middelfijn en schep de helft door de pompoen.
- Schep het pompoenmengsel in de vorm en verdeel het eiermengsel erover heen.
- Plaats de quiche 1 richel onder het midden in de oven en bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de quiche uit de oven en laat hem 10 minuten staan.
- Garneer de quiche met de overgebleven koriander.