Bladspinaziesalade met spek en kaas

Spinaziesalade03 (Custom)

 

Salade van wilde bladspinazie met spek en kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Deze salade van rauwe spinazie is heerlijk en makkelijk te maken. Echt een toppertje uit mijn keuken.
Auteur:
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: nederlands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 100 gram gekookte pasta (fusilli of penne)
  • 250 gram wilde bladspinazie
  • 150 gram gerookte sprekreepjes
  • 75 gram blauwschimmelkaas of feta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 dl goede (olijf)olie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • handvol geroosterde walnoten of 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetlepels zwarte (droge) olijven
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta en hou apart
  2. Rooster de walnoten/pijnboompitten en hou apart
  3. Bak de spekjes uit en hou apart
  4. Was en droog de spinazie goed en hak in grove stukken
  5. Meng de spinazie met de gekookte pasta, de verbrokkelde kaas en spekjes
  6. Pers de knoflook en maak van de rest van de ingrediënten een dressing en giet die over de salade, schep de salade vervolgens goed door.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Garneer met de walnoten of de pijnboompitten en zwarte olijven

Comments are closed.