Salade van wilde bladspinazie met spek en kaas
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Deze salade van rauwe spinazie is heerlijk en makkelijk te maken. Echt een toppertje uit mijn keuken.
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Alle Seizoenen
Cuisine: nederlands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 100 gram gekookte pasta (fusilli of penne)
- 250 gram wilde bladspinazie
- 150 gram gerookte sprekreepjes
- 75 gram blauwschimmelkaas of feta
- 2 tenen knoflook
- 1 dl goede (olijf)olie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- handvol geroosterde walnoten of 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels zwarte (droge) olijven
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta en hou apart
- Rooster de walnoten/pijnboompitten en hou apart
- Bak de spekjes uit en hou apart
- Was en droog de spinazie goed en hak in grove stukken
- Meng de spinazie met de gekookte pasta, de verbrokkelde kaas en spekjes
- Pers de knoflook en maak van de rest van de ingrediënten een dressing en giet die over de salade, schep de salade vervolgens goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met de walnoten of de pijnboompitten en zwarte olijven