Sardines gemarineerd in chermoula
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Dit Marokkaanse gerecht is een echt "fishy" gerecht, het is wel even een karweitje. Vooral het schoonmaken van de sardines, maar dan heb je ook wat lekkers. Dit recept is bestemd voor 2 personen. Het is een lekker pittig recept, geschikt voor de warme zomerse dagen, maar ook voor dagen dat je naar de zomer verlangt!
Auteur: Seizoenkok
Seizoen: Zomer-Herfst-Winter
Cuisine: Mediterraan
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 500 gram verse sardines.
- half bosje koriander
- half bosje platte peterselie
- een handvol basilicumblaadjes
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel djinten
- 1 eetlepel fijngehakte gedroogde pepertjes
- 1 theelepel fijngemalen korianderzaadjes
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
- sap van een citroen
- olijfolie
- zout
Bereiding
- Maak de sardines als volgt schoon:
- Ontschub de sardien(gaat goed met een scherp kartelmesje).
- Laat je de vis heel , snij hem dan open aan de buikzijde en verwijder de ingewanden. Of verwijder de kop van de sardien, gooi weg en snij met een dun en scherp mes de vis aan de buikzijde tot aan de staartzijde open.
- Verwijder de ingewanden en de ruggegraat en gooi weg.
- Spoel de vis onder koud stromend water schoon en maak droog met keukenpapier.
- Bestrooi de vis met een beetje zout.
- Pureer alle ingredienten tot een dikke saus, marineer hierin de schoongemaakte sardines gedurende een aantal uurtjes.
- Grill ze een paar minuten in een grillpan of in een voorverwarmde oven. (220° C). Uiteraard kunnen ze ook op de barbecue.
- De chermoula marinade kun je ook voor andere vette vissoorten en voor inktvis gebruiken.
- Dit gerecht is lekker met gebakken aardappeltjes of couscous.